צוותים בסיר לחץ

צוותים בסיר לחץ

מאת:

אלינור ארבל
מאמרים ניהול - "צוותים בסיר לחץ" - גפן ייעוץ ניהולי וארגוני

מאחורי ההתנהגות המוקצנת של חברי צוות במצבי לחץ וחוסר וודאות

במציאות כאוטית ותחת אינספור לחצים יש נטייה לתכונות אופי המעולות של אנשים להפוך ללא אפקטיביות ואף מוגזמות או גרוטסקיות… מכירים אנשים שבאופן טבעי מאוד משתפי פעולה ואמפתיים אבל פתאום כשיש לחצים הופכים לרגישים ונעלבים? או מנהלים שבאופן טבעי וביומיום מאוד מסודרים ומאורגנים אבל כשיש דד ליין מלחיץ נעשים יותר מדי נוקשים ופרפקציוניסטיים עד כדי איבוד התמונה הגדולה? במצבים כאלו של הגזמה ו- over doing לפעמים הדבר הכי יעיל ופשוט זה להסתכל עליהם באמצעות כלי הלומינה, כלי מדויק ומתוקף הממפה ללא שיפוטיות את אזורי ההקצנה שלנו ואף מכוון לדרכים למיתון ההגזמות הללו.  יחד בצוות או לחוד בקואצ'ינג, הלומינה מאפשר כניסה בתור המהיר בשער המודעות העצמית.

להלן מקרה אמיתי:

בצוות של מנהלי פרויקטים בארגון טכנולוגי הייתה בעיה. הצוות היה חסר מוטיבציה, חברי וחברות צוות הרגישו שתפקידם לא ברור והתחושה הרווחת היתה של חוסר מימוש עצמי כמעט אצל כולם. חברות וחברי הצוות קיבלו את שאלון אבחון האישיות לומינה ובסדנא מונחית של חצי יום בלבד גילו כמה תובנות משמעותיות שהשפיעו מאוד על ההתנהלות בצוות מאותו היום והלאה. הנה כמה דברים שקרו:

  1. גילינו שמנהלת הצוות חזקה מאוד בראייה מערכתית, אינה מפחדת משינויים והיא מאוד גמישה במחשבה. אבל מולה, עמדו מספר מנהלי ומנהלות פרויקטים מאוד פרקטיים ומובנים, כאלו שלא יודעים להתגמש או לעגל פינות כשצריך (בקטע טוב…). איך זה נראה בפועל? חוסר הערכה הדדית – אלו חושבים שהיא "מחפפת" ולא רצינית, והיא מרגישה שהם נוקשים מידי ומעכבים את הצלחת הצוות. היא מבקשת מהם לבצע משימות באופן מסוים והם לא סומכים עליה ומבצעים אחרת, כמו שהם מכירים ורגילים. בקיצור, קרקע פורייה לחיכוכים ועיכובים מיותרים.
  2. באמצעות קריאה משותפת בדוחות הלומינה האישיים, חשפנו יחד את אזורי ההקצנה של הצוות. עמדנו על מה קורה לכל אחד מחברי הצוות בעת לחץ או מחוץ לאזור הנוחות. ראינו שחלקם נעשים מאוד אמוציונליים – ומיד נתנו דוגמאות למצבים בהם הרגש השתלט עליהם בשיחת צוות. אחדים הופכים למפגיני נוכחות באופן מוגזם – משתלטים על השיחה ולא מאפשרים לאחרים מקום. ויש גם את אלו שהופכים בלחץ לקרים ומנוכרים, נראה עליהם שאין עם מי לדבר, רק שבאמת יש…
  3. ודבר נוסף, חשפנו את החוזקות של הצוות ואיפה הם היו רוצים להשתפר. כלי הלומינה מאפשר להסתכל על הצוות בראיה כוללת ולראות אילו איכויות יש בשפע בצוות ואילו איכויות חסרות, כדי לסמן לצוות אזורים לתשומת לב ולפיתוח. הצוות למשל החליט, כי חייבים לייצר יותר חדשנות ומהפכנות בצוות (שתי איכויות שלא חזקות שם) ולקחו על עצמם לשלב את ה- high potentials בישיבות של סיעור מוחות כמקור לחשיבה מחות לקופסא והעזה.

בתוך זמן קצר מאוד (סדנאות מבוססות לומינה יכולות להיות בנות כמה שעות עד מספר ימים בודדים) הצוות הצליח להבין את עומק השונות בין האנשים, מה קורה לקולגות במצבי לחץ ואיך זה נראה בצוות, ומה עליהם לעשות על מנת לגשר על הפערים ביכולות כדי להשיג את המטרות הצוותיות שלהם.

מאז הסדנא המנהלת מדווחת על שינוי מקצה לקצה בצוות. חברי וחברות הצוות מבינים זה את זה וסלחנים לשונות ביניהם, יודעים איפה ומתי לא לדרוך אחד על השנייה, ובעיקר מרגישים שרואים אותם, על כל הגוונים שלהם.

כנס חשיפה למנהלים - כלי אבחון ארגוני - לומינה
כנס חשיפה למנהלים – כלי אבחון ארגוני – לומינה

לפרטים נוספים על כנס החשיפה וכלי הלומינה לחצו על הקישור >>>>

הצטרפו להצלחה!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן